Учени се безпокоят, че увеличаването на случаите на COVID-19 в Китай

...
Учени се безпокоят, че увеличаването на случаите на COVID-19 в Китай
Коментари Харесай

Увеличаването на случаите от COVID-19 в Китай може да предизвика мутация

Учени се безпокоят, че увеличението на случаите на COVID-19 в Китай може да провокира разновидност на новия ковид, която да е сходна на в този момент циркулиращите разновидности на Омикрон, да е композиция от варианти или да е нещо напълно друго, съобщи Асошиейтед прес.
" Населението на Китай е доста огромно и имунитетът му е стеснен. И наподобява, че това е средата, в която можем да забележим детонация на нов вид ", сподели доктор Стюарт Кембъл Рей, специалист по инфекциозни заболявания в университета " Джонс Хопкинс ".
Всяка нова зараза дава опция на ковид да мутира, а той се популяризира бързо в Китай. Страната с население от 1,4 милиарда души значително се е отказала от политиката си за нулев КОВИД. Въпреки че като цяло регистрираните равнища на имунизация са високи, равнищата на отбрана са по-ниски, изключително измежду по-възрастните хора. Местните ваксини са по-малко ефикасни против съществено боледуване, в сравнение с създадените на Запад РНК-препарати. Много от тях са сложени преди повече от година, което значи, че имунитетът е измършавял.
Това основава удобна почва за смяна на вируса.
Когато следим огромни талази от инфекции, те постоянно са последвани от появяването на нови разновидности, споделя Рей.
Преди към три години първичната версия на ковид се популяризира от Китай в останалата част на света и в последна сметка беше сменена от разновидността Делта, по-късно от Омикрон и неговите производни, които още са дейни.
Д-р Шан-Лу Лиу, който изследва вируси в Държавния университет в Охайо, споделя, че в Китай са открити доста съществуващи разновидности на Омикрон, в това число BF.7, който е извънредно добре заобикаля имунитета и се счита за причина за сегашната вълна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР